Un produs Blogger.
RSS

Daily Bread: 13 ian. 2012

Pachetul zilei de azi a fost pregatit de Airamana!
Gandul zilei:
Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii, când vei zice: "Nu găsesc nici o plăcere în ei". (Eclesiastul 12;1)

Meditatia zilei:
De curând, printr-o împrejurare sporadică, am citit câteva versete din Eclesiastul. Atunci am scris următoarele: Când mă gândesc la Eclesiastul, îmi vin în minte două cuvinte-cheie: înţelepciune şi deşertăciune. Mintea umană caută să găsească înţeles dincolo de porţile care ascund ermetismul, dincolo de permisibil, însă, inevitabil, rămân întrebări fără răspuns. Tânără fiind, odată cu intrarea în viaţă, mă izbesc de tot felul de întrebări ale căror răspuns e încuiat, iar cheia nu se află la oameni. Poate că acum nu am înţelepciunea necesară pentru a descifra aceste versete, însă pot afirma că le-am interpretat ca fiind învăţături folositoare tuturor, adevăruri general valabile care surprind starea prin care toţi, ca tineri, trecem sau am trecut.
1.Dumnezeu ne dă tuturor şansa de a-L alege sau nu. Toate evenimentele care se petrec şi toată alergarea noastră după fericire va fi sinonimă cu vanitatea. Ca fiinţe muritoare trebuie să ne trăim viaţa ţinând cont de faptul că va trebui să răspundem cândva pentru toate acţiunile întreprinse şi calea pe care am ales-o.
2. Aşa cum mulţi dintre noi greşim şi Îl căutăm pe Dumnezeu doar în nevoie, pot afirma că la fel, în acest context poate fi făcută o comparaţie cu cei care uită de Dumnezeu în perioada tinereţii: Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii, când vei zice: "Nu găsesc nici o plăcere în ei". (Eclesiastul 12;1) La bine, în tinereţe, când avem putere, când fizicul ne ajută, uităm de investiţiile care durează, uităm de suflet. Tindem să punem preţ pe inutilităţi, să uităm că tinereţea însăşi înseamnă deşertăciune. Poate că la vârsta tinereţii eşti mult mai atras înspre „neplăcut Domnului”, însă ar trebui să ne amintim de versetul care spune: „Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească.”
3. Atunci când avem problema creştinului de rând, adică suntem creştini de rând, când intervine uitarea (de multe ori uităm de Dumnezeu) şi scopurile noastre în viaţă privesc în special derularea activităţilor de sub soare, vom ajunge la aceeaşi concluzie: Totul este deşertăciune.
Concluzie: deşi viaţa pe pământ e trecătoare, activităţile noastre de zi cu zi se îndreaptă spre perisabil, tinereţea înseamnă efemeritate, totuşi, cu toate acestea, putem avea viaţă „din belşug” cu Dumnezeu, tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.

Melodia zilei:
Youth Alive - No God Like Mine
There is one thing
That I know for sure
It's that you love me
More than I could ever know

You changed my life, so I give you my all
You're worthy, 'cause you laid down your life

There's no substitute for your love
And I will sing of you always,
There is no god like mine,
He rules the Earth
Let all creation sing his praise

He's the king of all kings
Most holy one
And I'll forever shout your name


Angels stand in
Holy wonder
You alone are the lamb that was slain
Generations
Will bow and worship
The one who is
And is to come
The holy one

Rugaciunea zilei:
Doamne, dă-ne înţelepciune să ştim cum să ne comportăm, dă-ne putere să fim modele pentru cei din jur şi judecată pentru a nu uita de Tine şi a Te alege în orice împrejurare, în orice moment al vieţii noastre. Amin!


Multumim Airamana pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: