Un produs Blogger.
RSS

Daily Bread: 09 dec. 2011

Pachetul zilei de azi a fost pregatit de OverLord!
Gandul zilei:
„Daca esti bun la suflet, oamenii te vor acuza de motivatii egoiste, nu inceta sa fii bun; daca vei avea succes, iti vei face atat prieteni falsi, cat si dusmani adevarati, nu inceta sa te lupti; lucrurile pentru care te-ai luptat ani de zile, pot fi distruse de altii intr-o clipa, nu inceta sa cladesti; binele pe care-l faci astazi va fi uitat de majoritatea celor din jurul tau, nu inceta sa faci binele; da lumii tot ce ai mai bun si niciodată nu va parea suficient, nu inceta sa te straduiesti din toate puterile. Evaluarea finala nu va avea loc intre tine si lume, ci intre tine si Dumnezeu.” (Maica Tereza)

Meditatia zilei:
A fi bun, a te lupta in lupta cea buna, a cladi, a face bine, a da celor din jur tot ce ai mai bun, a te stradui din rasputeri, a face si a tine promisiuni ... a te tine de cuvant, a fi asemenea Lui ... superb nu? Dar ce te faci cand toate astea ... desi sunt facute ... desi poate conform principiilor biblice le faci si le astepti de la cei din jur ... ce te faci cand toate astea raman doar vorbe goale ... ce te vei face cand prietenii vor sta langa tine "jelindu-se" un timp pentru ca mai apoi ... sa ajunga la a incerca sa te convinga de faptul ca ... in mod normal si logic ... ar trebui sa fie ceva in neregula pentru ca altfel nu ti s-ar putea intampla nimic din ceea ce ti se intampla ... Ce te vei face atunci cand toti vor privi si vor decide ca poate "palaria" pe care ai ales-o e cam mare si poate nu ti se potriveste ... Ce te vei face atunci cand pas cu pas ... newsflash-urile si breakin' news-urile care iti vin ... sunt despre ... ai mai pierdut ceva ... ai mai pierdut ceva ... ups ... seems like ai cam pierdut ... tot!
Ce vei face? Teoretic vei putea servi cateva versete ... te vei ascunde dupa: "... Domnul stie! El va rezolva si situatia asta ... cumva, pentru ca, nu-i asa, intotdeauna o face."
Ce te vei face cand, colac peste pupaza ... poate ca te vei trezi pus la colt de catre persoana ... acea persoana care a promis in cel mai solemn mod ca va sta ... va sprijini ... va duce totul (bine sau rau) ... alaturi de tine! Saracul Iov nu? Trecu el saracutul prin toate astea. Si ce lectie grozava ar fi trebuit sa invatam din povestea lui.
Tragicomedia vietii e ca ... dupa ceva mii de ani ... avem inca persoane care "joaca piesa asta de teatru" ... in ceea ce unii ar numi ... minunatul circ al vietii. Ne erijam in prieteni moralisti, plini de sfaturi prin care incercam sa demonstram ceva ... fara sa intelegem nimic din ceea ce se intampla ... sau poate suntem purtatori de vesti ... si le purtam, le ducem si le aruncam in bratele "inocentelor noastre victime" ... in speranta ca se va intampla ceva ce poate defapt nici noi nu stim ce ... sau de ce nu in parteneri care in speranta ca vor usura intr-un fel sau altul suferinta celui/elei pe care TATI l-a asezat langa noi ... frizam cu nebunia neintelegand absolut nimic din tot ceea ce se intapla orbiti fiind de posibilitatea "incarcarii" celuilalt cu tragediile imaginare ce par sa ne chinuie existenta.
Nu stiu cati din voi va aflati in una din aceste situatii ... mai mult nici nu pot acuma sa realizez daca tu cel care citesti ... iti dai seama de care parte a "baricadei" asteia te situezi ... insa tot ceea ce stiu e ca: „Daca esti bun la suflet, oamenii te vor acuza de motivatii egoiste, nu inceta sa fii bun; daca vei avea succes, iti vei face atat prieteni falsi, cat si dusmani adevarati, nu inceta sa te lupti; lucrurile pentru care te-ai luptat ani de zile, pot fi distruse de altii intr-o clipa, nu inceta sa cladesti; binele pe care-l faci astazi va fi uitat de majoritatea celor din jurul tau, nu inceta sa faci binele; da lumii tot ce ai mai bun si niciodată nu va parea suficient, nu inceta sa te straduiesti din toate puterile. Evaluarea finala nu va avea loc intre tine si lume, ci intre tine si Dumnezeu.”
E un gand care ar trebui sa te ajute sa realizezi ca situatiile care treci trebuie sa te determine sa continui in a face ceea ce si EL a facut ... iar daca cumva te gasesti in categoria celor care au tendinte de "gica-contra" poate ca e timpul sa te opresti, sa analizezi bine situatia in care te afli ... si sa faci ceva in privinta asta.
„Prietenul adevarat este acela care te aude si te intelege cand ii marturisesti cele mai ascunse ganduri ale tale. Te sprijina cand esti tulburat, te corecteaza cu blandete si dragoste atunci cand cazi, te iarta cand gresesti, iti da avant inspre maturizare si spre atingerea potentialului maxim. Iar cel mai minunat lucru dintre toate, sarbatoreste succesele tale ca si cum ar fi proprii.
Se pot spune si despre tine aceleasi lucruri?" (Richard Euxley)

Melodia zilei:
Todd Smith - Broken Praise (Job)
If one more person takes my hand and tries to say they understand
Tells me there’s a bigger plan that I’m not meant to see
If one more person dares suggest that I held something unconfessed
Tries to make the dots connect from righteousness to easy street
Well I, I won’t deny I’ve relied on some assumptions
A man’s honest life entitles him to something.

But who am I to make demands of the God of Abraham?
And who are You that You would choose to answer me with mercy new
How many more will wander past to find me here among the ashes
Will you hold me? Will you stay?
So I can raise this broken praise to You.

Who else will see my suffering as one more opportunity
To educate; to help me see all my flawed theology
If one more well intentioned friend tries to tie up my loose ends
Hoping to, with rug and broom, sweep awkward moments from the room
But I, I can’t forget, I have begged just like a madman
For my chance to die and never have to face the morning.

But who am I to make demands of the God of Abraham?
And who are You that You would choose to answer me with mercy new
How many more will wander past to find me sitting in this ash
Will you hold me? Will you stay?
So I can raise this broken praise to You.

But You were the One who filled my cup
And You were the One who let it spill
So blessed be your Holy name if you never fill it up again
If this is where my story ends, just give me one more breathe to say
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah
Hallelujah, Hallelujah.

Rugaciunea zilei:
TATI ridicam spre tine lauda si multumire chiar si atunci cand totul in jurul nostru pare frant si naruit. Te laudam si te glorificam in tot, prin tot si prin toate.
Iti multumesc pentru ca esti ceea ce esti!


Multumim OverLord pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: