Un produs Blogger.
RSS

Daily Bread: 19 mai 2012

Pachetul zilei de azi a fost pregatit de OverLord!
Gandul zilei:
“Most of the times it is impossible to defeat an ignorant man in an argument.” (De cele mai multe ori este imposibil sa invingi un om ignorant intr-o discutie argumentata.)
William G. McAdoo

Meditatia zilei:
 Cautand cateva informatii pentru un proiect pe care il pregateam am dat peste aceste cuvinte ale lui William McAdoo ... La prima instanta, prima intrebare care m-am trezit intrebandu-ma a fost: "Really?" ...
Apoi mi-am adus aminte de vorba unui scump prieten care in anumite situatii obisnuia sa spuna ca noi romanii avem tendinta sa credem ca suntem foarte talentati si ca ne pricepem la orice ... deci putem sa ne dam cu parerea despre orice ... si, mai mult decat atat sa si credem ca suntem autorizati si avem autoritatea de a ne da cu parerea ... de la chestiuni ale credintei si pana la orice alt subiect posibil pe care ni l-am putea imagina.
Faptul ca lumea se zbate in ignoranta nu cred ca ar mai trebui sa socheze pe nimeni ... e crudul adevar ... si asta ar trebui sa doara ...
Ceea ce e mult mai interesant (ca sa nu zic dezastruos) e ca treptat si biserica se indreapta cu pasi repezi inspre o astfel de stare de ignoranta. Nu vreau sa generalizez insa, sunt cazuri si cazuri ... sunt biserici si biserici ... insa parca in mod particular biserica romaneasca are tendinta sa se alinieze societatii in care traim ... sau atunci cand mai are "zvacniri" de la a schimba directia ... se auto-izoleaza in spatele unor ziduri ignorand complet realitatea cotidiana a sufletelor care se zbat poate, atat in interior, cat mai ales in exterior.
Aud extrem de des propozitii si fraze ca ... "sa se pocaiasca", "sa vina ei la noi", vad cum societatea prezinta din ce in ce mai multe probleme ... iar in biserici in loc sa vedem actiuni care sa ajute oamenii sa combata acele probleme, stari sau lucruri ... nu face altceva decat sa arate cu degetul catre evrei si "sa dea cu ei de pereti" ... tavalindu-i din nou prin toate colturile si facandu-i una cu pamantul.
Stateam si ma intrebam in saptamanile trecute ... cum poti spune ca Il iubesti pe Dumnezeu, cand de cele mai multe ori atunci cand nu ai ce spune ... primul lucru care iti vine in cap e ... sa ponegresti evreii si Israelul. N-or fi fost ei perfecti, dar nici noi nu suntem. Istoria lor de o pilda pentru noi ... si pilda ar trebui sa fie. Ne e greu sa invatam din toate astea ... ne e si mai greu sa nu mai aratam cu degetul ... Ne ascundem dupa aceste lucruri incercand sa mascam o ignoranta crasa ... o lipsa de idei si mai ales o lipsa de actiune si o lipsa de solutii la problemele cotidiene care ne infasoara ... care incet-incet ... incearca (si de cenu in anumite cazuri chiar reuseste) sa se sufoce ... sa ne blocheze, sa ne impiedice sa actionam.
Poate ca aceste cuvinte sunt cam tari ... sau poate cam dure ... insa vad (si cred ca foarte posibil, si tu vezi asta) in jurul meu ... cum tot mai mult societatea ... si (poate si mai tragic) biserica devine din ce in ce mai ignoranta. Incepe sa ne lipseasca acea sclipire care sa ne faca deosebiti ... ne ascundem si tremuram de fiecare data din e vorba de a avea impact si influenta asupra lumii. Ne e mai usor sa ne conformam multimii ... sa "go with the flow" ... pentru ca e mai bine si e mai simplu asa.
Dar va zic ... NU e mai bine asa ... nu a fost niciodata mai bine asa si nu va fi niciodata bine asa ... Isus nu a fost ignorant, Isus nu s-a inchis intr-o sinagoga sau o camaruta si nu a zis niciodata ... daca cineva vrea schimbarea vietii sau vrea sa fie sfant sa vina el aici la mine si rezolvam ... Isus a fost in mijlocul multimilor, s-a uitat si a vazut nevoile fiecaruia, a trecut peste barierele si diferentele culturale sau nationale ... a actionat cerebral si cu autoritate. Am citit in urma cu foarte multa vreme un citat extraordinar in care se spuneau urmatoarele: "Reacţia pe care Biserica nu ar trebui să o producă în comunitatea ei este indiferenţa. Dumnezeu nu a rânduit Biserica pentru a fi un frigider în care să se păstreze o pietate perisabilă." iar C.T. Studd spunea (si practic acesta ar trebui sa fie modelul pentru un crestin care are in el indemnul pentru actiune): „Unii doresc să trăiască în sunetul clopotelor bisericii sau capelei. Eu vreau să conduc o bază de salvare, la porţile iadului.”
Daca esti o persoana credincioasa (si observa ca nu spun religioasa) ... ignoranta ar trebui sa fie atat de departe de tine cat e cerul de pamant. Nu ar trebui sa permiti sau sa iti permiti "luxul" asta! De prea multe ori dictolul hollywoodian (si nu numai) - "Ignorance is bliss" (Ignoranta e binecuvantare) a devenit motto de viata pentru multi. Si mai tragic e ca acei multi se ascund dupa ziduri si dupa denumiri de biserici ...
Nu trebui sa fie asa ... Poti face diferenta, poti incepe sa fii diferenta ... poti influenta persoanele din jurul tau ... sa fie altfel sa fie ca Isus.
„De-a lungul vieţii tale, vei influenţa direct sau indirect vieţile multor oameni. Întrebarea care trebuie să ţi-o adresezi este: in ce fel îi vei influenţa?” John Maxwell

Melodia zilei:
 Matt Papa - Where Is The Difference
Hello, my bride, how are you doing?
It’s been a while cause You’ve been busy
Idols have turned your heart from me
Oh my hands and feet
My love, how can it be?

Body of Christ, more like a *****
You love this world and you call me Lord
I shed my blood for your sins
The ones you’re living in
When are you gonna repent?

Do you still love me
Yeah cause it don’t really show

Oh, where is your heart?
You say that you’re set apart
If you really love me
Where is the difference?

Light of the world, why aren’t you shining?
Salt of the earth, have you become tasteless?
Fragrance of Mine, in the world
But not of the world
No you’re not of this world

Oh, where is the light?
The hope you are hoarding inside
If you really love me
Where is the difference?

If you love me, keep my commands
If you follow me, deny yourself
If you love this world, then you don’t love me
If you are lukewarm, then you make me sick
If you don’t speak, how will they know?
If you don’t preach, how will they believe?
If you don’t go, how will they call my name?
Oh I long for them to call my name
But you gotta go, you gotta go, you gotta go

Yeah it’s up to you now, it’s up to you
Oh my hands and feet yeah it’s up to you
The victory’s sure but I’ve chosen you now

So go into all the earth
Declaring the Father’s love
If you really love me
Why don’t you share it?
Where is the difference?
Where is the difference?
Is there a difference?

Rugaciunea zilei:
 TATI, iti multumesc pentru ca esti Taticul nostru. Iti multumesc pentru ca ne-ai rascumparat. Iti multumesc pentru ca ne-ai iubit, pentru ca ne iubesti si pentru ca ne vei iubi intotdeauna.
Te rog ajuta-ne sa nu fim, sa nu ramanem ignoranti ... sa nu trecem prin viata privind in cel mai egoist mod inspre noi ... si la fel ca Tine ... sa avem ochi, urechi si suflet deschis pentru cei din jur.
Iti multumesc pentru stiu ca ne asculti ...
Iti multumesc.


Multumim OverLord pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: