Un produs Blogger.
RSS

Daily Bread: 13 oct. 2011

Pachetul Daily Bread de azi a fost pregatit de Airamana!
Gandul zilei:
Zambetul tau il poti darui oricui, dar nu si inima!

Meditatia zilei:
In meditatia zilei de astazi am ales sa scriu despre iubire, pentru ca tot am constat in ultimul timp devieri in randul tinerilor de la anumite reguli si anumite principii si am ramas dezamagita de conceptiile lor. Poate veti spune…bine, bine, dar ce stii tu sa ne spui despre iubire? Asa e, nu stiu multe!(si ma refer la iubirea care conduce la casatorie), insa cred ca pentru toate exista un timp potrivit in care sa invatam. Deocamdata va impartasesc gandurile pe care le consider bune de respectat si care se regasesc si in Biblie.
Primul gand ar fi: Zambetul tau il poti darui oricui, dar nu si inima! Cum vine asta? E foarte simplu… Imaginati-va ca aveti in fata voastra un tort. Vine o persoana si iti cere o felie. Vine a doua persoana, ii dai si acesteia o felie si tot asa pana cand tortul este pe terminate. Cand va veni persoana care TREBUIE vei constata ca mai poti oferi doar resturi, sau poate chiar nu vei mai avea nimic de oferit. Poate doar dezamagire. Asa este si in viata reala. Un zambet poti impartasi tuturor, va fi doar un exercitiu pentru muschii fetei, insa cu inima nu este asa. Poti ramane ranit si sarac de inima . Imagineaza-te pe tine..un om corect, cinstit, curat, cerebral, care a avut rabdare …cum ai accepta in viata ta o persoana despre care stii ca nu indeplineste niciuna dintre aceste conditii ? Nici nu ar fi corect ca tu sa traiesti de cand te stii conform principiilor biblice si apoi sa ai alaturi de tine un om care sa fie contrariul! Si cred ca nici Dumnezeu nu ar ingadui asta niciodata. Ok…din primul gand Zambetul tau il poti darui oricui, dar nu si inima, decurge al doilea: nu stârniţi, nu treziţi dragostea, până nu vine ea!(Cantarea Cantarilor, 2:7) Asadar, asta inseamna RABDARE. Va va surprinde sau nu, cunosc persoane de 12-13 ani care isi exprimau dorinta de a avea un prieten si de a scapa de parinti. Bineinteles ca prima mea adresare a fost: cauta-ti papusile, joaca-te, fii copil! Am impresia ca din lipsa educatiei nu mai stim ordinea fireasca a lucrurilor. Mass-media vinde modele de viata si contribuie la indobitocirea tinerilor. Mi se pare aberant sa ai 12 ani si sa gandesti atat de eronat. Ma doare pentru acesti copii, care nu stiu sa fie copii. Mi se pare tragic sa ai o varsta atat de frageda, sa fii atat de inconstient si sa iti dai inima oricui, sa folosesti atat de des cuvintele Te iubesc, fara sa stii ce inseamna, sa le folosesti din obisnuinta si pentru ca stii ca trebuie spuse. Bineinteles ca asta nu se numeste iubire si revenind la gandul al doilea, cred ca iubirea nu vine atunci cand vrei tu, ci atunci cand trebuie sa vina. Niciodata nu iti va parea rau ca ai avut rabdare si nu ai facut anumite lucruri. Cred ca in toate actiunile pe care le realizam este nevoie de lichid de frana.
Al treilea gand si ultimul in aceasta meditatie, pe aceasta tema ar fi: Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu…(Romani, 8:28). Daca ai rabdare, la timpul potrivit vei intalni persoana potrivita. Al doilea lucru important dupa mantuire ar fi casatoria si persoana cu care te casatoresti. Ce poti face de acum este sa te rogi. Dumnezeu, care este dragoste nu te va dezamagi!

Melodia zilei:
Petra - Love
Love is patient, love is kind
No eyes of envy, true love is blind
Love is humble, it knows no pride
No selfish motive hidden inside
Love is gentle, makes no demands
Despite all wrong, true live still stands
Love is holy, love is pure
It lasts forever, it will endure

(Chorus)
Love knows when to let go
Love knows when to say no
Love grows in the light of the Son
And love shows the world that the Son of Love has come

Love is loyal, believes the best
It loves the truth, love stands the test
Love is God sent in His Son
Love forgives all we have done

In this world where hatred seems to grow
True love goes against the flow
And becomes so hard to show

In this world where push turns to shove
We have strength to rise above
Through the power of His love
Lord, we need to know the power of Your love 
Rugaciunea zilnica:
Doamne, priveste la noi cu indurare si ia vietile noastre in mainile Tale! Curateste-ne si da-ne intelepciune pentru a sti cum sa ne ferim de tot ce inseamna rau, pune in noi dorinta de a pune mai mult pret pe principiile biblice, schimba-ne gandirea si modeleaza-ne! Amin!

Multumim Airamana pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: