Un produs Blogger.
RSS

Pachet DB 23.12.2012

Gandul zilei: Nu este de-ajuns ca în inimile noastre Hristos doar să se nască, El trebuie să ia chip în noi.

Meditatia zilei:


Suntem din nou în pragul sărbătoril de Crăciun în care fiecare dintre noi sărbătorim Naşterea Mântuitorului Hristos şi una dintre urările pe care le auzim este ca Domnul să se nască şi în inimile noastre şi este atât de frumoasă şi importantă această urare încât îmi doresc ca în fiecare cititor al acestor rânduri să se nască Hristos.
Duminică dimineaţa venind spre biserică m-am gândit la această urare şi Duhul Sfânt mi-a zis că nu este de ajuns atât. Nu este de-ajuns ca în inimile noastre Hristos doar să se nască, El trebuie să ia chip în noi.
Atunci când l-am primit pe Hristos în inima noastră, El s-a născut în ea, dar de atunci până acum au trecut anii şi în mulţi dintre noi Hristos a rămas doar un copilaş micuţ şi drăguţ, dar în realitate El în noi trebuia deja să ia chip, să fie mare în inimile noastre. Vorbesc în aşa fel ca să înţelegem ceea ce vreau să scot în evidenţă.
În Evrei 5:12 ni se spune că ei demult trebuiau să fie învăţători, oameni în care Hristos să fie mare, dar ei erau tot la stadiul de a fi hrăniţi cu lapte, Hristos era doar un prunculeţ micuţ. În unii Hristos rămâne doar copilaş pentru ca ei nu vor mai mult din Hristos, nu vor tot ceea ce El vrea să le dea, nu sunt gata să plătească preţul ca Hrisos să fie mare în inimile şi vieţile lor. Mă rog ca Dumnezeu să ne ajute să nu fim dintre aceia care să oprim creşterea lui Hristos în noi ci să înţelegem că suntem chemaţi să ajungem la statura plinătăţii lui Hristos (Efeseni 4:13).
În aceste sărbători în unii sunt convins că Hristos se va naşte, în alţii în care Hristos s-a născut demult Hristos trebuie să ia chip. Atât pentru unii cât şi pentru alţii Dumnezeu ne trage un semnal de alarmă în aceste sărbători: „Copilaşii mei, pentru care iară simt durerile naşterii, până va lua Hristos chip în voi !” (Galateni 4:16)
Urarea mea pentru noi toţi de aceste sărbători este ca Hristos să ia chip în noi. Doamne-ajută la aceasta ! Amin !

Melodia zilei: Sunny - Eu sa ma micsorez

Rugaciunea zilei: Doamne Isuse, te rugam ca incepand cu aceste sarbatori sa te lasam pe Tine sa iei chip in noi, pentru ca sa fim din ce in ce mai asemanatori Tie. Te laudam si iti multumim pentru harul de a te avea in noi. Amin

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Program RTC: 9 septembrie 2012


Program Radio TC
Duminica - 09 Septembrie 2012

09:00 - 10:00 Buna dimineata
10:00 - 13:00 Mana diminetii(11:00 Predica; 12:00 Ezechiel 19-21)  
13:00 - 15:00 Medalion
15:00 - 20:00 RoMusic
20:00 - 22:00 Nevoia de Cuvant (20:00 Ezechiel 19-21; 20:30 Predica)
22:00 - 23:00 EnglishTunes 
23:00 - 09:00 Armonii nocturne

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pachet DB: 9 septembrie 2012

Pachetul zilei de astazi a fost pregatit de catre OverLord!
Gandul Zilei:
"Oricine este scutit de durerea personala trebuie sa se simta chemat sa ajute la diminuarea durerii altora. Noi toti trebuie sa ducem partea noastra de suferinta care se afla asupra lumii." (Albert Schweitzer)

Meditatia Zilei:
La ce te simti tu chemat astazi? Asta e o intrebare ca poate avea 1000 de raspunsuri ... sau, poate, in cazul anumitor persoane poate sa aiba 1 sau nici macar atat. Poti sa spui ca nu stii la ce esti chemat, poti sa spui ca nu stii care e chemarea ta, poti, pur si simplu, sa ridici din umeri si sa mergi mai departe ... prefacandu-te ca ai un drum in viata trasat de EL, pe care il urmezi ... oarecum cu sfintenie, insa zi de zi dimineata de dimineata te trezesti poate cu acelasi gol cu care pui capul pe perna ... si din nou si din nou ... aceasi intrebare iti rasuna in suflet, in inima ... aceasi intrebare iti strapunge mintea ... "la ce esti tu chemat? ce ar trebui sa faci tu?".
Desigur stim si am auzit, poate, zeci, sute sau mii de predici ... despre ce si cum e cu ... chemarea, cum altii au fost chemati, cum altora li s-a incredintat o lucrare, o ANUMITA lucrare ... mai mare sau mai mica. Incerci sa gasesti acel moment in viata ta ... il cauti, de multe ori, cu disperare, iar daca ceea ce ai auzit nu apare in viata ta ... daca acele "premise" nu sunt descoperite in asa fel incat sa poti identifica o anumita chemare ... atunci ... te arunci intr-un colt, bosumflat ... necajit ... iritat, sau, poate, chiar dezamagit.
Cu siguranta ca fiecare ar vrea sa fie un Moise, un Iosua, un David, sau alte personaje biblice cu chemari mari, cu chemari extraordinare ... insa cine, CINE dintre noi ar vrea suferinta, durere personala, renuntare la sine?
Gandul zilei de astazi spune ceva interesant ... Albert autorul citatului din gandul de astazi ... observa ceva deosebit: "Oricine este scutit de durerea personala trebuie sa se simta chemat sa ajute la diminuarea durerii altora. Noi toti trebuie sa ducem partea noastra de suferinta care se afla asupra lumii." El foloseste cuvintele "oricine" si "noi toti" in succesiune asociindu-le aceleiasi idei. Durere personala are fiecare la un moment in viata ... insa atunci cand NU ESTI ACOLO, in acea situatie ... ar trebui sa simti chemarea de a diminua durerea altora, a celor din jur ... fie el cunoscut, fie o persoana complet straina.
G.K. Chesterton spunea: "Daca pot pune o urma de soare trandafiriu in viata unui om, voi simti ca am lucrat impreuna cu Dumnezeu." Doar o urma de soare ... o farama mica ... un ... PUTIN poate face de multe ori o uriasa diferenta.
Oare, ai mai putea spune acum ca nu stii care iti e chemarea? Ai mai putea spune ca nu stii ce ai de facut? Ai mai putea ridica din umeri sa zici ca pentru tine Dumnezeu nu are nimic ... din punct de vedere al chemarii la ... slujire? Deschide doar ochii ... iesi pe usa ... priveste in jurul tau ... si iti vei vedea ... CHEMAREA.

Melodia Zilei:
Jaeson Ma – Passion Lyrics
We need passion You see Everyone single one of us was born to live with a passion Here's a question The question is whether you got what it takes You see inside your  heart everyone questions  ourselves We got Fears We got Anxieties We got Doubts We're afraid of failing and we do not know  if we were able to do  what we are set in our hearts to do but I am here to tell you right now it doesn't matter whether you got fear or not what matters is if you do it because failure is where you  don't try at all but if you try it is because you  got PASSION I got Passion Endurance Focus Struggle Pain Driven Will Suffering Shame PASSION I got Passion You see this is what passion  means to me Passion means  Waking up five in the morning when my body doesn't feel like it It means running that extra mile It means doing what you don't wanna do but you do it Because you know it's going to  take you there Passion is Endurance Passion is Suffering You see you are not passionate about it unless you are willing to suffer for it What was God so passionate about it That He was willing to send His Son to suffer and die on a  Cross? I'll tell you He was passionate about you You are God's Passion <Chorus repeat> x1 Don't ask yourself what the world needs Ask yourself what makes you come Alive And then go and do that Because what the world needs is people who have come alive who have found their Passion You see the world is waiting for someone who is willing to  Live With Passion So they can follow suit Don't follow Success Follow your Passion When you found your passion Success will follow Money will follow Others will follow You got to follow the lead Because you were created To live with PASSION <Chorus repeat> x2 I got Passion Rugaciunea Zilnica: TATI iti multumesc pentru aceasta noua zi. Iti multumesc ca esti TATICUL meu, iti multumesc ca esti, ai fost si vei ramane cu mine si in mine. Iti multumesc pentru rascumparare si pentru chemare. Ajuta-ne sa ne intelegem chemarea facuta, pentru ca Tu esti cel ce ai chemat fiecare persoana ... pe nume. Da-ne intelepciunea sa intelegem fiecare acest lucru. Multumesc.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Daily Bread: 06 sep 2012

Pachetul zilei de astazi a fost pregatit de olea!
Gandul zilei:
“Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug” (loan 10:10)

Meditatia zilei:
 “Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug” (loan 10:10)

Domnul Isus este pastorul nostru. El a venit pe pamint sa ne salveze si sa ne dea oportunitate sa ne bucuram de viata din belsug. Ma gindesc ca Isus privind din ceruri la noi se intristeaza citeodata de faptul ca ne ingrijoram de lucruri care nu adauga valoare sau semnificaţie la partea spirituala a sufletului nostru.

Ar fi bine sa ne analizam lucrurile zilnice si sa vedem daca nu cumva ne-am prea adunat multe pe cap. O minte dezordonata inseamna o gindire exagerata, un comportament exagerat, analiza exagerata, ingrijorare exagerata si angajamente exagerate. Ar fi bine sa ne ordonam mintea, facindu-ne o lista cu lucruri interzise: sa nu ne simtim vinovati ca spunem "nu" la ceva ce pare bun, dar nu este potrivit pentru noi; sa nu ne simtim prea responsabili pentru binele tuturor; sa nu ne programam activitati multe in zilele de duminica sau in orele dedicate familiei; sa nu ne comparam cu altii; si multe altele.

Cu cit vom reduce din activitatile zilnice, vom face mai putine lucruri, si cu atit mai liberi vom fi sa ducem o viata din belsug. Si Dumnezeu ne va ajuta la aceasta. De asemenea, ar fi bine sa facem o prioritate de a petrece timp cu Dumnezeu in fiecare zi si celelalte lucruri se vor aranja de la sine.

Melodia zilei:
Mandisa - Stronger

 Hey, heard you were up all night
Thinking about how your world ain't right
And you wonder if things will ever get better
And you're asking why is it always raining on you
When all you want is just a little good news
Instead of standing there stuck out in the weather

Oh, don't hang your head
It's gonna end
God's right there
Even if it's hard to see Him
I promise you that He still cares

[Chorus:]
When the waves are taking you under
Hold on just a little bit longer
He knows that this is gonna make you stronger, stronger
The pain ain't gonna last forever
And things can only get better
Believe me
This is gonna make you stronger
Gonna make you stronger, stronger, stronger
Believe me, this is gonna make you Stronger

Try and do the best you can
Hold on and let Him hold your hand
And go on and fall into the arms of Jesus
Oh, lift your head it's gonna end
God's right there
Even when you just can't feel Him
I promise you that He still cares

[Chorus]

'Cause if He started this work in your life
He will be faithful to complete it
If only you believe it
He knows how much it hurts
And I'm sure that He's gonna help you get through this

When the waves are taking you under
Hold on just a little bit longer
He knows that this is gonna make you stronger, stronger
The pain ain't gonna last forever
In time it's gonna get better
Believe me
This is gonna make you stronger

Rugaciunea zilei:
Doamne ne rugam astazi sa ne dai intelepciune de a ne organiza activitatile zilnice in asa fel, incit in orice moment sa ne bucuram de viata din belsug.



Multumim olea pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Daily Bread: 05 sep. 2012

Pachetul zilei a fost pregatit de emyemanuel2!
Gandul zilei:
`Dacă voieşte cineva să vină după Mine`
Luca 9:23-26

Meditatia zilei:
„Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze.
   Fiindcă oricine va voi să-şi scape viaţa o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va mântui.
   Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuşi?
  Căci de oricine se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, se va ruşina şi Fiul omului de el, când va veni în slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri. "
Toate acestea de buna voie,nu te obliga nimeni ,dar daca aceepti atunci vei vedea si vei simpti adevarata bucurie care iti umple sufletul si intreaga viata , vei putea zburda ca si mieluseii,   liber in Dragostea SA.

Melodia zilei:
Aaron Shust - We Are Free

We are more than conquers, we don't have to be afraid
Nothing is as powerful, as his love
Oh the way he gave his son, to give life to everyone
Not a thing can separate us, from his love
It's the life and the hope that he brings
His forgiveness that leads us to sin

We are free to love, like our God has loved
We are free to give like he gave, We are free from sin
We are free to begin to forgive, as he forgave
We are free

We are living evidence, He restores our innocence
Jesus stands in and out of ? All for love
Is there grace and the peace that he brings
His forgiveness that leads us to sin

We are free to love, like our God has loved
We are free to give like he gave, We are free from sin
We are free to begin to forgive, as he forgave
We are free, We are free

Nothing can separate us, nothing can separate us, Lord
Nothing can ever take us from you
Nothing can separate us, nothing can separate us, Lord
Nothing can ever take us from you, from you

We are free to love, like our God has loved
We are free to give like he gave, We are free from sin
We are free to begin to forgive, as he forgave
We are free, We are free oh


Multumim emyemanuel2 pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Program RTC: 2 septembrie 2012


Program Radio TC
Duminica - 02 Septembrie 2012

09:00 - 10:00 Buna dimineata - admin 
10:00 - 13:00 Mana diminetii - tanya (11:00 Predica: Corneliu Marcu - Osea 06 - Cunoasterea lui Dumnezeu; 12:00 Biblia deschisa: Ieremia 50-52)
13:00 - 15:00 Medalion - OverLord (Marcos Barrientos - 2012 - Ilumina)
15:00 - 20:00 RoMusic - Emanuel (Doar muzica in limba romana timp de 5 ore!)
20:00 - 22:00 Nevoia de Cuvant - Emanuel (20:00 Biblia deschisa: Ieremia 50-52; 20:30 Mesaj biblic)
22:00 - 24:00 EnglishTunes - Emanuel (Muzica exclusiv in limba engleza)  
24:00 - 09:00 Armonii nocturne - admin

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pachet DB: 2 septembrie 2012


Gandul Zilei:
Fa din mine Doamne ce ai vrea sa fiu, si nu ce aleg eu sa fiu!

Meditatia Zilei:
Ma gandeam despre ce sa scriu…ce as putea sa spun in imprejurarile prin care trec,sau treceti si voi poate…e usor sa vorbim despre credinta,despre pacea Sa,despre bucurii,cand suntem la loc larg,sau poate sus pe munte,dar cand trecem prin stramtorari,prin vaii incetosate,inconjurati de cursele celui rau,nici nu iti mai gasesti cuvintele potrivite,de teama sa nu spui ceva,ce mai apoi sa regreti…
A incoltit din nou dorinta in mine,acea dorinta de a fi ceea ce Dumnezeu doreste sa fiu,sau sa fiu acolo unde El doreste sa fiu…Nu inteleg de cele mai multe ori modul in care Dumnezeu lucreaza…este cand vasul care il face nu izbuteste…cum se intampla cu lutul in mana olarului,si atunci El face alt vas,cum ii place Lui sa il faca(Ieremia 18:4)
Uneori ne zdrobeste prin suferinta,ne modeleaza ca la urma vasul sa fie curat,ne pune la loc de cinste…E o diferenta in a fi ceea ce vreau eu sa fiu,si a fi ceea ce vrea Dumnezeu sa fiu…Gandul meu ramane acesta...Indiferent unde si in ce imprejurari ne-am afla,sa se oprim si sa ne daruim Domnului pe deplin pentru a face din noi ceea ce doreste El! Chiar daca inteleg sau nu planurile Lui,imi doresc sa am curaj de a ma lasa modelata si transformata de puterea Lui.Iti doresti si tu acelas lucru?

Melodia Zilei:
Ramona - Fa din mine ce ai vrea

Rugaciunea Zilnica: Doamne, ruga mea este sa ma ajuti sa ma las modelata de Tine si sa raman in voia Ta, nu voia mea. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pachet DB: 1 septembrie 2012


Pachetul zilei de astazi a fost pregatit de catre Laura.
Gandul Zilei:
"...putin aluat dospeste toata plamadeala." 1 Cor. 5.6

Meditatia Zilei:
"...putin aluat dospeste toata plamadeala." 1 Cor. 5.6
Avem inainte un verset care prezinta un adevar trist. In 1 Corinteni, Pavel vorbeste clar despre comunitate, despre un grup de oameni, dar as mai adauga faptul ca acest verset se poate aplica si in viata personala a fiecaruia dintre noi. In momentul in care lasi un "pacatel" in viata ta, acela nu va ramane singur. Se va inmulti. Astfel, vei ajunge sa "ingramadesti pacat peste pacat", evident, avand inca impresia ca mergi pe o cale buna. Intr-adevar, versetul din 1 Corinteni se refera la acel mar stricat din lada de mere, pe care, cu siguranta, celelalte mere nu-l vor vindeca, ci el va face prapad in lada. Este grav ca de multe ori nu realizam ca pacatul nostru ascuns nu ne afecteaza doar pe noi, ci are efect asupra familiei si chiar asupra bisericii. Daca continuam sa traim intr-un pacat ascuns avand impresia ca nu deranjeaza pe nimeni asta pentru ca nimeni nu stie de el, ei bine, pacatul tau se va oglindi in puterea de a birui in incercare a familiei sau a bisericii. Si uitandu-ne la Acan, ne dam seama ca asa stau lucrurile. Pentru ca Acan a fost neascultator, si a luat din ceea ce era dat spre nimicire, Domnul le spune clar ca vor pierde o batalie impotriva unui popor mic. Domnul plecase de la ei, si nu-i mai insotea, pentru ca "Israel a pacatuit", nu Acan, ci intreg poporul. 
Acum, va rog sa nu cautati in familie sau in biserica "marul stricat". Haideti sa ne uitam la noi, sa ne cercetam pe noi insine. Poate ca te hranesti cu barfe, poate ca "din cand in cand", spui cate o "minciuna nevinovata", ca sa-ti salvezi pielea, poate ca traiesti in pacate mai grele si mai grave, pocaieste-te, si daca ai nevoie de ajutor din partea unei persoane de incredere, nu intarzia sa ceri ajutor, pentru ca singur nu poti birui.
Problema poate fi la noi. Suntem gata sa ne cercetam sincer?

Melodia Zilei:
Downhere - The Problem

There's got to be some reason for all this misery
A secret evil corporation somewhere overseas
They're pulling strings, arranging things
It's a conspiracy.

Or what about the ones who shape the course of history
What if we petitioned for one grand apology?
I'll write to my prime minister
You, write your president.

Everybody's wondering how the world could get this way
If God is good, and how it could be filled with so much pain
It's not the age-old mystery we made it out to be
Yeah, there's a problem with the world
And the problem with the world is me.

Some will say the devil and his legions
They put us in a headlock of submission
But they lost all power over me
A long, long time ago.

And since I was a kid you know I've caused a lot of hurt
And no one ever taught me how to put myself first
It came so very naturally
But I'm not a prodigy.

So I will look no further than a mirror
That's where the offender hides
So great is my need for a redeemer
That I cannot trust myself
No, I cannot trust my self
I dare not trust myself
So I trust in someone else.

The sooner you can sing along
The sooner you can sing this song
The happier we'll be
The problem with the world is me.
Rugaciunea Zilnica: Tata, nu ne lasa sa fim marul stricat. Vino cu Lumina Ta cea Sfanta, deschide-ne ochii, pune-ne viata sub reflector, si ajuta-ne sa scoatem pacatul la Lumina. Ofera-ne har si iertare, numai datorita Domnului Isus! Amen!
Multumim Laura pentru pachetul DB de astazi!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Program RTC: 1 septembrie 2012


Programul Radio TC
Sambata - 01 Septembrie 2012
09:00 - 10:00 Buna dimineata
10:00 - 13:00 Mana diminetii (11:00 Predica: Adi Mocan - Raspunsuri Biblice La Intrebari Zilnice - 05-Intrebari despre cer-Apocalipsa 21 v1 4 ; 12:00 Biblia deschisa: Ieremia 47-49)
13:00 - 15:00 MixMusic&Medalion
15:00 - 16:00 Nu numai pentru copii
16:00 - 17:00 RoMusic
17:00 - 18:00 Cartea pe unde (Richard Wurmbrand - Adu-ti aminte de fratii tai - 09)
18:00 - 20:00 Interactiv
20:00 - 22:00 Nevoia de Cuvant (20:00 Biblia deschisa: Ieremia 47-49; 20:30 Mesaj biblic)
22:00 - 23:00 SpanishHour (Muzica in limba spaniola)
23:00 - 09:00 Armonii nocturne

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Program RTC: 31 august 2012


Program Radio TC
Vineri - 31 August 2012

09:00 - 10:00 Buna dimineata - ghitadinca
10:00 - 13:00 Mana diminetii - ghitadinca (11:00 Predica: Sami Tutac - Secretul Succesului; Biblia deschisa: Ieremia 43-46) 
13:00 - 15:00 MixMusic&Medalion - ghitadinca (Apel)
15:00 - 16:00 Nu numai pentru copii
16:00 - 17:00 Caleidoscop
17:00 - 18:00 Cartea pe unde (Richard Wurmbrand - Adu-ti aminte de fratii tai - 08)
18:00 - 20:00 Interactiv - tanya
20:00 - 22:00 Nevoia de Cuvant - tanya (20:00 Biblia deschisa: Ieremia 43-46; 20:30 Mesaj biblic)
22:00 - 23:00 SpanishHour - tanya 
23:00 - 09:00 Armonii nocturne - admin

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pachet DB: 31 august 2012


Pachetul zilei de astazi a fost pregatit de catre vio!

Gandul Zilei:
"Lupta-te lupta cea buna a credintei; apuca viata vesnica, la care ai fost chemat .... "(1Tim.6:12)

Meditatia Zilei:
Lupta-te lupta cea buna a credintei; apuca viata vesnica, la care ai fost chemat .... (1Tim.6:12)
Ducem multe lupte in viata. Nu stiu ce lupte duci tu, insa Cuvantul Vietii ne arata ca una singura e lupta cea buna. Aceea a credintei in Hristos. 
Prin analogie, celelalte lupte pe care le-am putea purta sunt rele. De fapt, toate luptele rele se reduc la una singura: lupta pentru afirmarea de sine . Poti cauta sa-ti cladesti eul prin castigarea unei reputatii bune intr-un anumit domeniu, prin cladirea unei cariere de succes, prin acumularea de bogatii materiale...lupte prin care sa te afirmi. MInciuna diavolului este ca, aparent, aceste lupte nu sunt deloc rele in ele insele. 
Care este lupta ta? Ca vrei, ca nu vrei, ca recunosti sau nu, tu duci o lupta. Este aceasta lupta cea buna a credintei? Te-ai inscris in armata lui Hristos? Ai apucat mantuirea Lui, prin credinta? Daca da, inrolarea nu este optionala. 
Niciun ostas nu se incurca cu treburile vietii, daca vrea sa placa celui ce l-a inscris la oaste. (2Tim.2:4)
A fi un luptator sub steagul biruitor al lui Dumnezeu nu e un lucru de apucat. Pericolul este sa ne incurcam cu treburile vietii, si astfel sa nu fim placuti lui Dumnezeu. Care sunt treburile vietii care te impiedica pe tine sa fii placut lui Dumnezeu? E afirmarea de sine lupta ta? Sau lupti pentru onoarea lui Dumnezeu, lupti sa apuci viata vesnica la care ai fost si tu chemat? lupti pentru largirea imparatiei Lui Dumnezeu in tine si in jurul tau? 
Toti stim ca a fi un soldat implica multa disciplina. La nivel spiritual e la fel. Rugaciunea si Cuvantul lui Dumnezeu sunt principalele noastre arme. Relatiile cu ceilalti ostasi, unitatea echipei din care facem parte tin tot de disciplina noastra spirituala. 
Pentru a placea celui ce ne-a inrolat in armata Sa biruitoare este necesar sa ne disciplinam, sa imbracam armura de lupta spirituala descrisa in Efeseni 6, trebuie sa nu ne incurcam cu treburile vietii, irosidu-ne timpul, resursele si energia in lupta afirmarii de sine. Altfel, vom abandona lupta cea buna a credintei, nefiind atunci decat niste dezertori care imbratiseaza compromisul, pacatul.
Sa ne lasam inspirati de Pavel, un vrednic ostas al lui Hristos, care la sfarsitul vietii a putut declara cu curaj :
"M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta. (2Tim.4:7)"

Melodia Zilei:
Petra- The Battle belongs to the Lord
In heavenly armour we'll enter the land
The battle belongs to the Lord
No weapon that's fashioned against us shall stand
The battle belongs to the Lord.

We sing glory and honor
Power and strength to the Lord
(repeat)

The power of darkness comes in like a flood
The battle belongs to the Lord
He's raised up a standard, the power of His blood
The battle belongs to the Lord.

When your enemy presses in hard do not fear
The battle belongs to the Lord
Take courage my friend, your redemption is near
The battle belongs to the Lord.
Rugaciunea Zilnica: "Doamne, iarta-ne ca prea des ne irosim in luptele afirmarii de sine, in loc sa luptam lupta cea buna a credintei; iarta-ne ca prea des ne incurcam cu treburile vietii, nefiindu-ti Tie pe plac! Ajuta-ne sa ne disciplinam vietile si sa luptam lupta cea buna a credintei, plini de entuziasm si fara teama , in Numele Tau si prin puterea Ta!"
Multumim vio pentru pachetul de astazi!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pachet DB: 29 august 2012


Pachetul zilei de astazi 29 august a fost pregatit de catre beth.

Gandul Zilei:
Caci pentru mine, a trai este Hristos!

Meditatia Zilei:
Romani 6:4 “Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentru ca, dupa cum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua.”
Stim ca Cristos a inviat a treia zi din morti, prin urmare, noi nu avem de-a face cu un Cristos mort, ci inviat! Am facut noi oare descoperirea aceasta, a invierii cu Cristos la o viata noua? Ce inseamna acest lucru? Starea noua a vietii poate fi comparata cu primavera… cu tot ce reprezinta ea. Domnul Isus a intrat in viata noastra rupand lanturile, schimbandu-ne obiceiurile, atitudinile si chiar gusturile. Aceasta poate suna ca o teorie, dar este o realitate glorioasa! Dupa cum scrie in Coloseni 3 – “Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus…”
Fie ca aceasta innoire sa se vada in viata noastra, cu adevarat – deoarece Dumnezeu nu are nevoie de o slujire legalista, agitata, facuta prin propriile noastre puteri. Daca umblam in El, in starea noua a vietii, automat experimentam odihna Lui, vedem promisiunile Sale implinindu-se. Ceea ce avem de facut e sa traim in fiecare zi, in toate actiunile noastre, legamantul ce l-am facut cu El!

Melodia Zilei:
Catalin si Ramona Lup – A trai este Hristos

Cãci pentru mine a trãi este Hristos,
Iar a muri, o da, e un câstig!
Cu El de mânã vreau sã merg
Voios pe Calea Lui,
O, nu-i iubire ca iubirea Lui!
Nu-i bucurie mai presus
Decât sã-L pot urma
Si sã-mplinesc în toate voia Sa!

Cândva viata mi-era plinã de pãcat
Dar am venit la El si-am fost iertat,
Cu duiosie m-a chemat, 
Iar eu l-am ascultat,
Si nu mai vreau de El sã mã despart...
Sã fie crucea cât de grea,
Cu drag o voi purta
Cãci mã ajutã prin puterea Sa!

Sunt încã multe lucruri pe care nu le stiu,
Dar de un lucru sigur pot sã fiu
Cã prin Isus am fost salvat, 
Pe veci eliberat,
Sunt fericit cã m-a rãscumpãrat...
O, tu, al Domnului popor
Sã cânti spre Slava Lui,
Pân’ vom cina cu toti la masa Lui! 
Rugaciunea Zilnica: Doamne, vrem sa traim in fiecare zi legamantul ce l-am facut cu Tine, de dragul Tau! Amin.
Multumim beth pentru pachetul DB de astazi!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Program RTC: 29 august 2012


Program Radio TC
Miercuri - 29 August 2012

09:00 - 10:00 Buna dimineata - Teo
10:00 - 13:00 Mana diminetii - OverLord (11:00 Predica: Ted Doru Pope - Esti sigur ca vrei sa cobori acolo - Evrei 1 v1-5; Biblia deschisa: 12:00 Ieremia 37-39)
13:00 - 15:00 MixMusic&Medalion - OverLord (Luminate - 2012 - Welcome to Daylight)
15:00 - 16:00 Nu numai pentru copii
16:00 - 17:00 Caleidoscop - ghitadinca
17:00 - 18:00 Cartea pe unde - ghitadinca (Richard Wurmbrand - Adu-ti aminte de fratii tai - )
18:00 - 20:00 Interactiv - ghitadinca
20:00 - 22:00 Nevoia de Cuvant - Ionelb(20:00 Biblia deschisa: Ieremia 37-39; 20:30 Mesaj live)
22:00 - 23:00 Povesti adevarate - Emanuel (Marturie: Jerry Wells)
23:00 - 09:00 Armonii nocturne - admin

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pachet DB: 23 august 2012

Pachetul zilei de azi a fost pregatit de Rubens!
Gandul Zilei:
Ioan 13:34 "Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii."

Meditatia Zilei:
Sa iubesti e o porunca!
Ioan 13:
34 "Vă dau o poruncă nouă: să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii."
35 "Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.”"

Daca in Vechiul Legamant Dumnezeu a lasat porunci poporului Sau pe care acestia trebuiau sa le indeplineasca, in Noul Legamant copiii Domnului sunt liberi in Christos, dar asta nu inseamna ca pot lua Cuvantul Sau doar ca pe un sfat. Multe lucruri le citim in viteza si trecem usor cu vederea peste pasaje care sunt esentiale in viata unui crestin. Insa, tot Cuvantul trebuie luat in serios si este absolut necesar sa luptam sa traim ghidati de El.
Cand vorbeste Domnul Isus despre iubirea fata de El si fata de cei din jur, afirma de multe ori ca aceasta este o porunca. Altfel spus, tu trebuie sa-ti iubesti aproapele daca spui ca Il iubesti pe Domnul, si nu ai cum sa spui ca esti ucenicul Domnului daca nu-ti iubesti aproapele.
Si parca cel mai mult ne este testata dragostea atunci cand e vorba de cineva pe care nu-l prea agream sau cineva care chiar ne-a ranit candva. Tocmai in situatii ca acestea vor cunoaste toti daca suntem ucenicii Domnului. Matei 5:47 "Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel?" 
Este o porunca sa iubesti, fie ca vrei sau nu! Celalalt nu trebuie sa merite dragostea ta, ca nici tu n-o meriti pe a Domnului si totusi El te iubeste neconditionat de faptele tale! Domnul sa ne ajute sa indeplinim poruncile Lui!

Melodia Zilei:
Your Love – Brandon Heath

I felt it first when I was younger
A strange connection to the light
I tried to satisfy the hunger
I never got it right
I never got it right

So I climbed a mountain and l built an altar
Looked out as far as I could see
And everyday I’m getting older
I’m running outta dreams
I’m running outta dreams

But Your love
Your love
The only the thing that matters is Your love
Your love is all I have to give
Your love is enough to light up the darkness
It’s Your love
Your love
all I ever needed is Your love

You know the effort I have given
And you know exactly what it cost
And though my innocence was taken
Not everything is lost
Not everything is lost nooooo

But Your love
Your love
The only the thing that matters is Your love
Your love is all I have to give
Your love is enough to light up the darkness
It’s Your love
Your love
all I ever needed is Your love

You’re the hope in the morning
You’re the light when the night is falling
You’re the song when my heart is singing
it’s Your love
You’re the eyes to the blind man
You’re the feet to the lame man walking
You’re the sound of the people singing
It’s Your love

But Your love
Your love
The only the thing that matters is Your love
Your love is all I have to give
Your love is enough to light up the darkness
It’s Your love
Your love
all I ever needed is Your love

But Your love
(Your love is all that I needed)
The only the thing that matters is Your love
Your love is all I have to give
Your love is enough to light up the darkness
(Your love is all that I needed)
It’s Your love
Your love
It’s all I ever needed.
Rugaciunea Zilnica: Te rugam, Tata, in Numele Domnului Isus, ajuta-ne sa iubim asa cum ne-a iubit El!
Ii multumim lui Rubens pentru slujirea din aceasta zi!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Program RTC: 23 august 2012


Programul Radio TC
Joi - 23 August 2012
09:00 - 10:00 Buna dimineata - admin 
10:00 - 13:00 Mana diminetii - OverLord (11:00 Predica: Ted Doru Pope - Cuvinte pentru tinerii ce s-au pocait; 12:00 Ieremia 17-20)
13:00 - 15:00 MixMusic&Medali
on - OverLord (Chris August - 2012 - The Upside of Down)
15:00 - 16:00 Nu numai pentru copii - tanya
16:00 - 17:00 Caleidoscop - tanya
17:00 - 18:00 Cartea pe unde - tanya (Richard Wurmbrand - Adu-ti aminte de fratii tai - 01 Secvente din viata)
18:00 - 20:00 Interactiv - tanya
20:00 - 22:00 Nevoia de Cuvant - Airamana (20:00 Ieremia 17-20 20:30 Mesaj biblic)
22:00 - 23:00 Petale de trandafir - Airamana
23:00 - 09:00 Armonii nocturne - admin

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Program RTC: 22 august 2012

Program Radio TC:
Miercuri - 22 August 2012 
09:00 - 10:00 Buna dimineata - admin
10:00 - 13:00 Mana diminetii - tanya ( 11:00 Predica; 12:00 Biblia deschisa: Ieremia 13-16)
13:00 - 15:00 MixMusic&Medalion - tanya
15:00 - 16:00 Nu numai pentru copii - Charys
16:00 - 17:00 Caleidoscop - Charys 
17:00 - 18:00 Cartea pe unde - Charys (Martyn Lloyd Jones-Depresia spirituala - Remediul final - ultima zi)
18:00 - 20:00 SummerMix - Emanuel
20:00 - 22:00 Nevoia de Cuvant - Ionelb (20:00 Biblia deschisa: Ieremia 13-16 ;  20:30 Mesaj in direct)
22:00 - 23:00 Povesti adevarate - Emanuel (Marturie: Dorina Muresan)
23:00 - 09:00 Armonii nocturne - admin


Va invitam sa ascultati si voi alaturi de noi ... RTC - un radio cu suflet!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pachet DB: 22 august 2012

Pachetul zilei de astazi a fost pregatit de emyemanuel2!
Gandul Zilei:
`` Iată toate binecuvântările care vor veni peste tine şi de care vei avea parte, dacă vei asculta de glasul Domnului Dumnezeului tău:``
(continuarea in Deuteronom 28:2-14)

Meditatia Zilei:
Il cunosti cu adevarat pe Dumnezeu ?
Ii cunosti glasul ?
Cand a fost ultima data cand te-ai cercetat ?
Care a fost ultima predatre inaintea LUI?
Ce este pacat ? etc. 
Multe intrebari ,la care daca raspunzi sincer si sa vezi ce valoare ai ,cat cantaresti , cat de importanta este relatia ta cu El ,cu Dumnezeu.
Imi aduc aminte de Ghedeon ... el nu stia glasul lui Dumnezeu ,poate nu il auzise niciodata ,si totusi a stiut ca este Dumnezeu , a stiut ce e pacat etc. 
Tu ai auzit vreodata vocea Lui ? Daca nu atunci fa o cercetare , sa nu fi doar crestin de biserica si sa te inseli amarnic ,crezand ca il iubesti pe Dumnezeu si defapt sa fei doar fantezie .
Poate asta suna dur dar e realitate , si satana se poate transforma in inger de lumina , numai ca sa insele, nu te lasa pacalit . 
IUBESTE PE DUMNEZEU si vei vedea binecuvantari pe care ochii nu le-au vazut si mintea nu le cunoaste.

Melodia Zilei:
Felicia Drumas - Cand singur sunt
Rugaciunea Zilnica: Doamne ,esti atat de obisnuit in zilele noastre , peste tot se spune despre numele Tau , si toti stiu ca existi , dar asi vrea sa te simtim cu adevarat in inimi , imi doresc ca sa auzim vocea Ta in fiecare zi . si cei care nu au auzit-o pana acum ,te rog cerceteaza-i Tu , sa simta sa vada . Multumesc ca ma asculti , fie sfintit numele Tau . Amin!
Multumim emyemanuel2 pentru slujirea ta!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Daily Bread: 08 aug. 2012

Pachetul zilei de azi a fost pregatit de beth!
Gandul zilei:
Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! (Evrei 11:6)

Meditatia zilei:
 Ioan 4:50 “Du-te, i-a zis Isus, fiul tau traieste. Si omul acela a crezut cuvintele pe care I le spusese Isus, si a pornit la drum.”
Acest functionar nu avea, ca pagan, nici lumina, nici marturisirea publica a lui Nicodim si a altor farisei – el a crezut doar ce ii spusese Isus, a crezut cuvintele care au fost in acelasi timp o porunca si o promisiune. Fara sa vada nimic, doar crezand, s-a dus si si-a gasit fiul viu. Prin simplul act al ascultarii, intristarea i s-a schimbat in bucurie.
De cate ori nu ne vorbeste Isus prin Cuvant, ne face o promisiune, ne da un indemn ne vorbeste direct si personal. Dar nimic nu se schimba in noi, nu perseveram. Ramanem la fel, pentru ca ne lipseste credinta simpla si activa acestui pagan… asemanatoare cu credinta unui copil. Nu siu de ce de multe ori ne este greu sa-L punem pe Dumnezeu la incercare, sa-L credem pe cuvant. Si astfel El nu poate face minuni in dreptul nostru. Doar citind sau auzind, dar fara credinta, nu vom persevera.
Ai ceva de schimbat aici?

Melodia zilei:
 Eliza Pirosca - Cred in Tine
Credinţa mea
Nu este pe nisip
Eu am crezut
Şi Domnul a-mplinit
Eu cred în El
Chiar dacă drumul este greu
Pot să am în faţa mea uşi închise: nu îmi pasă
Eu cred în Dumnezeu.

Credinţa mea
M-ajută-n încercări
Eu cred în El
Şi El îmi dă puteri
Când am trecut
Prin valea umbrei morţii
El a fost Păstorul meu şi m-a păzit, m-a ajutat
Şi eu am biruit

Cred în Tine
Cred în Tine
O, Domnul meu
Turnul meu de scăpare
Cred în Tine
Cred în Tine
Căci eşti Dumnezeu,
Eşti ajutorul meu
Eu cred în Tine.

Credinţa mea
Mereu m-a ajutat
Eu am crezut
Şi El m-a binecuvântat
Chiar dacă uneori am fost descurajat
Domnul meu mi-a arătat că-i lângă mine
Chiar de nu-L văd
E lângă mine.

Credinţa mea
M-a apropiat de cer
Peste munţi şi peste văi
Într-o zi eu sper
Că voi putea să zbor mai repede că gândul
Domnul meu, eu am încredere în Tine
Şi-ţi mulţumesc că Te-ai jertfit pentru mine.

Coda: Chiar şi când întunericul e greu
Chiar şi când păcatul m-apăsă
Tu eşti mereu adăpostul meu
Şi nu îmi pasă de cel rău
Căci eu cred..

Rugaciunea zilei:
 Doamne, vrem sa Te credem pe cuvant, sa credem promisiunile Tale, ca astfel sa-Ti poti arata puterea in vietile noastre. Ajuta-ne la asta!


Multumim beth pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Faceţi căutări: