Un produs Blogger.
RSS

Daily Bread: 07 aug. 2012

Pachetul zilei a fost pregatit de Charys!
Gandul zilei:
In lupta spirituala foloseste echipamentul care ti se potriveste. Si nu uita: uneori o inima de erou este mai importanta decat cantitati imense de putere.

Meditatia zilei:
Razboiul spiritual este o realitate, fie ca ne place sau nu, fie ca recunoastem sau nu aceasta. A-l ignora da dovada de indiferenta, de naivitate. Noi ca si crestini, stim mult mai bine decat ceilalti, exact care ne este dusmanul. Noi suntem cei care avem datoria sa luptam, pentru ca suntem cei care cunoastem cu adevarat impotriva cui luptam.
Mai demult am auzit o idee interesanta, aceea ca diavolul nu lasa in pace oamenii care fac ceva impotriva lui, si daca, cumva te gasesti in liniste si pace, poate... doar poate, de fapt nu faci nimic ca sa ameninti imparatia intunericului.
Degeaba se cauta victorii pe plan fizic, daca in plan spiritual ne mentinem in neutralitate, sau poate si mai rau, nici macar nu suntem constienti de nevoia de-a duce o batalie spirituala.
Dintotdeauna am avut o fascinatie fata de viata imparatului David.Fiecare cred ca ati auzit de el, macar vag, poate ati auzit o predica, poate ati citit pe paginile Bibliei despre acest om dupa inima lui Dumnezeu.
David a fost in esenta un rege razboinic. Cel de-al doilea imparat al poporului Israel, a avut de continuat campaniile militare incepute de Saul, a avut permanent de purtat razboaie atat in interiorul tarii cat si cu vecinii. Toate acestea aveau ca finalitate pacea din timpul fiului sau Solomon.
Dar ce-a fost inainte de a deveni regele lui Israel. Cine era David inainte de faima si putere? Exact cand s-a pronuntat Dumnezeu asupra lui zicand ca este un om dupa inima Lui?
David era cel mai mic fiu in casa tatalui sau, Isai. Fratii lui mai mari, erau razboinici incercati in armata lui Saul, dar el, el trebuia sa aibe grija de oi. Nu e o situatie prea placuta, sa sti ca din cauza ordinii nasterii tu nu prea ai multe drepturi, si totusi David, si-a indeplinit slujba de cioban cu credinciosie. A deprins anumite abilitati, care pe viitor i-au fost de folos.
Printr-o insiruire de evenimente a ajuns in tabara lui Israel, cand acestia erau tabarati inaintea filistenilor, si acceptau cu lasitate cuvintele de ocara pe care Goliat le arunca din vale.
Poate David nu ar fi zis nimic, daca Goliat ”s-ar fi luat” doar de popor, dar cand Goliat a inceput sa il batjocoreasca pe Dumnezeu, atunci David nu a mai suportat sa auda asemenea cuvinte si a simtit indemnul sa se ridice in apararea Dumnezeului in care credea din toata inima.
Saul aude de tanarul curajos care vrea sa infrunte uriasul filistean, si se gandeste sa fie generos, ii ofera armura sa si se astepta ca David sa-i fie recunoscator.
Totusi David face ceva neasteptat, refuza oferta generoasa si ofera niste explicatii plauzibile, cea mai importanta fiind aceea, ca nu era obisnuit cu un asemenea echipament de lupta.
Aceasta e ceva foarte important, atunci cand pleci la lupta, trebuie sa te cunosti foarte bine pe tine, abilitatile tale, si neaparat, trebuie sa-ti cunosti echipamentul pe care il ai la dispozitie.
Nu poti sa ai in mana o pusca, sa fii in mjlocul luptei, si dintr-o data sa realizezi ca nici macar nu sti cum sa tintesti drept.
Cam asa a fost cu David, a preferat arme cunoscute in detrimentul armelor puternice, a preferat increderea in Numele lui Dumnezeu in detrimentul unei armuri complete care l-ar fi stanjenit in loc sa-l apere.
Cu totii stim cum s-a terminat batalia aceea, si ce s-a intamplat cu David mai departe.
Si noi astazi, suntem in situatia lui, suntem in razboi si avem nevoie de echipament adecvat, atat pentru atac cat si pentru defensiva.
Echipamentul ne sta la dispozitie, noua ne ramane doar sa il probam, sa-l studiem, sa stim sa-l folosim la momentul potrivit.
Adevarul, mantuirea, neprihanirea, credinta, nadejdea devin arme redutabile in mainile unui om dupa inima lui Dumnezeu.
Daca la toate acestea se mai adauga si calauzirea Duhului Sfant care ne ofera o perspectiva corecta asupra bataliei, este imposibil sa nu avem parte de victorii spirituale.

Melodia zilei:
Petra - Heart Of A Hero


Words by Brian Wooten
Based on Psalm 31:24

The fearless giant faced a brave young shepherd boy
He said, "Your God is dead and your nation soon destroyed"
But the son of Jesse proved what God can do in the heart of a hero

Three men refused to bow to the idol made of gold
They knew they could burn for not doing what they're told
They'd rather face the fire than to kneel to a god made by hands

(Chorus)
It takes the heart of a hero
To stand for what's right
It takes the heart of a hero
To lay down your life

There are idols to be worshipped and giants in the land
They'll drag you down, attack your faith and slay you if they can
So let your heart be filled with the courage and strength of the Lord

Have the faith of a child
And the power of God
And when you call on His name
He will give you the heart of a hero

Will you stand for what's right?
Would you lay down your life?
Do you have heart?


 Rugaciunea zilei:
Tata, iti multumesc de biruinta pe care ai castigat-o pentru noi prin jertfa Fiului Tau. Ajuta-ne pe fiecare dintre noi sa umblam in aceasta biruinta!


Enjoy!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: