Un produs Blogger.
RSS

Daily Bread: 28 iun. 2012

Pachetul zilei a fost pregatit de OverLord!
Gandul zilei:
Cand te confrunti cu o situatie dificila ... spune-i inimii tale urmatoarele: „nu trebuie să îmi fie frică că sunt prea slab pentru a învinge în această situaţie pentru că Dumnezeu este tăria mea.”

Meditatia zilei:
În viaţa ne vom confrunta de multe ori cu situaţii dificile, vom fi puşi in situaţii în care va trebui sa ne înfrângem frica şi teama, să trecem peste descurajare sau intimidare. Avem destule cazuri in care şi oamenii lui Dumnezeu (din Biblie) erau într-o situaţie dificilă – intimidaţi, descurajaţi, şi înfricoşaţi. Ei nu putea să meargă acasă şi nu puteau să se lupte, fără ca cineva să se înfrunte cu Goliat. Atunci a apărut David. Nimeni nu aştepta nimic de la el – era doar un băiat care făcea un serviciu tatălui său. Nu avea o înţelegere sofisticată a luptei corp la corp, a uriaşilor, sau chiar a războiului în general, însă avea o perspectivă foarte francă, chiar simplistă asupra situaţiei: „Cine este Filisteanul acesta, acest netăiat împrejur, ca să ocărască oştirea Dumnezeului celui viu?”
David nu a limitat perspectiva sa la o evaluare „de bun simţ” a situaţiei; el nu s-a comparat cu Goliat, şi nici nu l-a analizat sau măsurat în termenii tăriei, sau a antrenamentului în luptă. În schimb, el a văzut lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu; Goliat respingea pe singurul Dumnezeu adevărat, tot ce avea el de partea sa era înălţimea sa şi armura, însă israeliţii aveau toată puterea Dumnezeului celui viu de partea lor. Tot ce trebuiau să facă era să se încreadă în Dumnezeu şi să meargă cu curaj înainte. Acesta este genul de lucru de care avem nevoie atunci când ne confruntăm în vieţile noastre cu „uriaşi.” Avem nevoie să fim în stare să vedem lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu.
Mulţi oameni cred că Dumnezeu este departe ... „sunând ocupat” atunci când avem nevoie cu adevărat de ajutor. Noi nădăjduim astfel că apelul nostru va ajunge până la urmă la El, şi că Dumnezeu ne va rezolva problemele sau ... cel puţin va face ca lucrurile să meargă în favoarea noastră până în final. Alţi oameni Îl văd pe Dumnezeu ca pe un amic, un prieten bun, care petrece timp cu ei, care este un bun ascultător şi care face ceea ce îi stă în putinţă pentru a le da o mână de ajutor. Însă David aduce o imagine foarte diferită şi vie a lui Dumnezeu.

Melodia zilei:
Nicole Nordeman - Brave
The gate is wide
The road is paved in moderation
The crowd is kind and quick to pull you in
Welcome to the middle ground
You're safe and sound and
Until now it's where I've been.

'Cause it's been fear that ties me down to everything
But it's been love, Your love, that cuts the strings.

So long status quo
I think I just let go
You make me want to be brave
The way it always was
Is no longer good enough
You make me want to be brave
Brave, brave.

I am small
And I speak when I'm spoken to
But I am willing to risk it all
I say Your name
Just Your name and I'm ready to jump
Even ready to fall...

Why did I take this vow of compromise?
Why did I try to keep it all inside?

So long status quo
I think I just let go
You make me want to be brave
The way it always was
Is no longer good enough
You make me want to be brave
Brave, brave.

I've never known a fire that didn't begin with a flame
Every storm will start with just a drop of rain
But if you believe in me
That changes everything
So long, I'm gone.

So long status quo
I think I just let go
You make me want to be brave
I wanna be brave
The way it always was
Is no longer good enough
You make me want to be brave
Brave, brave.

Rugaciunea zilei:
TATI iti multumesc pentru ca esti Taticul nostru. Iti multumesc ca ne-ai infiat. Iti multumesc ca ne-ai iubit atat de mult incat ... ai ales sa iti dai viata pentru noi. Ajuta-ne sa invatam sa traim pentru Tine, fara frica, fara teama ...
Ramai taria noastra.
Iti multumesc.


Multumim OverLord pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: