Un produs Blogger.
RSS

Daily Bread: 11 iun. 2012

Pachetul zilei de azi a fost pregatit de ZuLLu!
Gandul zilei:
Fiecare avem barcuta noastra la care zilnic trebuie sa pedalam !

Meditatia zilei:
 Pedalatul barcutei

A venit vara, odată cu vara a venit şi căldura, iar odată cu căldura au sosit şi bărcuţele care se plimbă de zor pe Bega, Bega este un canal in orasul meu natal,Timisoara.

Ieşirea cu bărcuţele m-a pus puţin pe gânduri şi mi-am dat seama că

fiecare dintre noi avem bărcuţa noastră la care zilnic pedalăm
, sau cel puţin ar trebui să pedalăm zilnic, pentru că unii n-au chef de pedalat. Este important să pedalăm zilnic, căci pe marea vieţii avem o destinaţie cerească, iar pedalând zilnic vom ajunte la pontonul ceresc care ne aşteaptă pe toţi.

Dar nu totul se rezumă la pedalat, ci şi la
influenţele pe care le avem în jurul nostru
. Bărcuţa pe care eram eu, era prima, celelalte două erau puţin în spatele nostru, iar la un moment dat, aceştia se opresc şi schimbă direcţia şi se rotesc o dată. Noi ne-am alarmat repede: „Măi, ce fac ăştia ? De ce se întorc ? Că doar ne-am vorbit să mergem în direcţia aceasta.” Alarmându-ne şi lăsându-ne influenţaţi de ei, ne-am oprit din pedalat şi am vrut şi noi să schimbăm direcţia, dar ei doar se învârtiseră o data şi apoi şi-au reluat cursul normal. De multe ori ne lăsăm atât de uşor influenţaţi de cei din jur şi din păcate nu suntem influenţaţi în bine ci în rău, iar noi ne oprim din pedalat şi ne trezim că mai schimbăm şi direcţia.

După ce am trecut şi de acest hop, colegul meu de pedale spune: „Paule, eu nu mai pot.” La care eu zic: „Bagă acolo şi dăi înainte. Asta se numeşte anduranţă”. De multe ori tot pedalând către cer, loviţi şi influenţaţi de tot felul de chestii obosim, iar când obosim avem tendinţa de a ne opri, de a face o pauză. Dar, de cele mai multe ori pauza aceea poate fi fatală, căci pe plan spiritual diavolul, când vede că facem vreo pauză, îşi trimite demonii să ne sfârtece, şi după pauză ne trezim mai obosiţi ca înainte. E o imagine dură, dar atât de reală pe plan spiritual, pe care toţi implicaţi în mod activ pe plan spiritual au experimentat-o cel puţin o dată.
Trebuie să avem dezvoltată această anduranţă în viaţa noastră
. Anduranţa este capacitatea de a rezista la eforturi fizice, atunci când eşti obosit şi spui că nu mai poţi pedala. Trebuie să continui să pedalezi, ca să nu te opreşti din cursa către cer.

Pe Bega este placut să pedalezi la bărcuţe, căci nu durează mult, dar la bărcuţa vieţii la care trebuie să pedalăm până la ultima suflare, uneori devine atât de greu, încât ajungem să nu mai putem, dar Dumnezeu ştie momentele acestea, şi mai trimite câte un vânt din spate pentru a ne propulsa înainte şi pentru a ne da noi puteri pentru a nu ne opri drumul către cer, iar când vom ajunge acolo vom putea spune: „Vreau să mă odihnesc acum, căci drumul până aici a fost greu, întortocheat şi lung.”

În bărcuţa vieţii tale cum este ? Mai pedalezi ? Mai poţi sau ai obosit ?

Melodia zilei:
 Adalbert Matei - Tinta alergarii noastre

Rugaciunea zilei:
Doamne Isuse, venim inaintea Ta si dorim ca Tu sa ne dai putere sa nu obosim in drumul nostru catre Tine si ajuta-ne sa nu ne lasam influentati de nimic in drumul nostru catre Tine. Iti multumim caci ne auzi rugaciune si pentru ca ne vei da putere si ne vei binecuvanta !


Multumim ZuLLu pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: