Un produs Blogger.
RSS

Daily Bread: 26 mai 2012

Pachetul zilei de azi a fost pregatit de emyemanuel2!
Gandul zilei:
Te voi inalta, Dumnezeule, imparatul meu, si voi binecuvanta numele Tau in veci de veci . In fiecare zi te voi binecuvanta , si voi lauda numele tau in veci de veci . (Ps. 145:1-2)

Meditatia zilei:
 Am citit de curand aceasca intamplare,si mi sa parut interesanta si potrivita la ce vreau sa spun in continuare ...
O femeie din Kansas City a intrat într-un magazin Haagen-Dazs să-şi cumpere o îngheţată la cornet. Când se afla în magazin s-a întors la un momen dat si s-a trezit faţă în faţă cu Paul Newman, care se afla în oras pentru filmările la Mr. & Mrs. Bridge. El a spus: "Bună ziua". Ochii lui albaştri strălucitori au făcut-o să-i tremure genunchii. A reuşit să-şi plătească îngheţata, apoi a ieşit din magazin cu inima bătându-i. Când şi-a venit în fire, şi-a dat seama că nu are cornetul de îngheţată. S-a întors în magazin şi s-a întâlnit cu Newman la intrare. "Vă căutaţi îngheţata?", a întrebat-o el. Ea a dat din cap, neputând scoate un cuvânt. "V-aţi pus-o în geantă împreună cu restul", a spus el zâmbind.


Când a fost ultima dată când ţi-au tremurat genunchii, când pulsul ţi s-a accelerat şi când inima ta a fost copleşită de laudă la adresa lui Dumnezeu?
Dacă nu-ţi aduci aminte, atunci se poate să te fi lăsat sedus de propriul interes, de treburi sau de complacerea spirituală şi cauţi împlinirea în lucruri mărunte.
Compozitorul de cântări defineşte lauda ca starea de a fi "pierdut în uimire, scăldat în iubire". Psalmistul scrie despre întreaga gamă de emoţii omeneşti, dar se concentrează asupra unei teme mai presus de celelalte: lauda.
In ultimul psalm el scrie: "Lăudaţi pe Domnul! Lăudaţi pe Dumnezeu în Locaşul Lui cel Sfânt, lăudaţi-L în întin­derea cerului, unde se arată puterea Lui! Lăudaţi-L pentru isprăvile Lui cele mari, lăudaţi-L, după mărimea Lui nemărginită! Lăudaţi-L cu sunet de trâmbiţă, lăudaţi-L cu alăuta şi arfa! Lăudaţi-L cu timpane şi cu jocuri, lăudaţi-L, cântând cu instrumente cu coarde şi cu cavalul. Lăudaţi-L cu chimvale sunătoare, lăudaţi-L cu chimvale zângănitoare! Tot ce are suflare, să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul!" (v. 1-6).
Simpla plăcere de a privi persoana pe care o iubim este lucrul de care ne bucurăm de fiecare dată când ne în­chinăm lui Dumnezeu şi ne încălzim în prezenţa Lui. Şi este un lucru care necesită timp, altfel nu ne vom bucura.
Există un pericol în orice doctrină care se concentrează numai pe ceea ce ne dorim de la Dumnezeu şi neglijează lucrul pentru care am fost creaţi şi răscumpăraţi – închinarea înaintea Lui (Apocalipsa 4:11). Cum trebuie să ne apropiem de Dumnezeu? "Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L" (Psalmul 100:4). Cât de des trebuie să-L lăudăm? "De şapte ori pe zi Te laud" (Psalmul 119:164). De ce trebuie să-L lăudăm? "Ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată" (1 Petru 2:9).
Lasa-ti inima cercetata,adu inchinare si recunostinta celui cate merita cu adevarat,caci Domnul este Dumnezeu.

 


 Melodia zilei:

Levitii - Tot ce am acum





Rugaciunea zilei:


Doamne iti multumesc pentru cuvintele de lauda din inima mea...da Domnul meu te laud caci meriti ,te laud iti cant cu intreaga natura si impreuna cu frati mei . Fie binecuvantat numele Tau in veci de veci . Amin!!


 


 


 


Multumim emyemanuel2 pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: