Un produs Blogger.
RSS

Daily Bread: 09 nov. 2011

Pachetul zilei de azi a fost pregatit de OverLord!
Gandul zilei:
"Reputatia ta e reprezentata prin ceea ce spun oamenii despre tine. Caracterul tau insa e ceea ce Dumnezeu cunoaste despre tine." (Billy Sunday)

Meditatia zilei:
Sa ai o reputatie buna ... asta e un lucru pe care trebuie sa il urmaresti, sa ai grija, sa doresti, sa fie mereu in ... Cam asta se auzea mai deunazi. Cam asta se urmarea in urma cu ceva timp. Insa stateam si ma intrebam e oare reputatia singurul lucru pe care ar trebui sa il urmarim? Ajuta atat de mult? Se merita oare ... sa sacrific atat de multe ... sa ma straduiesc atat de tare ... sa investesc atat de mult ... in ceva atat de schimbator, de efemer? Ce sa aleg? Vei putea spune, desigur, well chiar si in materie de reputatie trebuie sa fim exemplu si, la o prima privire aruncata superficial asupra notiunii, poate as tinde sa dau dreptate celui care afirma asta. Insa privind la ceea ce spunea Billy Sunday ("Reputatia ta e reprezentata prin ceea ce spun oamenii despre tine. Caracterul tau insa e ceea ce Dumnezeu cunoaste despre tine." ) lucrurile se schimba putin. De ce? Pentru ca aflu ca reputatia are mult de-a face cu opiniile si mofturile schimbatoare ale omului, om pe care nu vei putea si nu voi putea niciodata sa il multumesc pe deplin, om care azi ma va aprecia, iar maine imi va arunca vorbe de ocara. Credeti ca nu e asa? Exista un argument biblic pentru acest lucru si il gasim tocmai in persoana lui Isus. Aclamat intr-o zi ... scuipat si batjocorit in alta. Imbulzit intr-o zi ... stigmatizat in alta. Fiul lui David intr-o zi ... blasfemiator si fiu al lui belzebul in alta. Era oare Isus altul de la o zi la alta? Sau poate in infinita stupiditate de care dam de cele mai multe ori dovada noi suntem cei care ne schimbam?
Pe de alta parte insa CARACTERUL iata o valoare pe care se merita sa te straduiesti sa o ai ... nimeni niciodata nu va putea sa ti-o ia, nimeni niciodata nu va putea sa ti-l stirbeasca, e ceva ce te va ajuta sa treci "cu bine" si peste situatiile in care stai bine la capitolul reputatie si te va tine tare si in picioare si atunci cand poate fie instigati, fie din propria nebunie oamenii vor striga avizi de a-si satisface setea de nebunie: "Rastigneste-l!". Crezi ca nu vei ajunge in astfel de situatii? Think again!!!!! Asa ca azi te indemn ... lucreaza la caracter ... nu la reputatie ... intareste-ti caracterul pentru ca e mai de folos. Poate te intrebi ... si totusi ce e caracterul asta? Dwight L. Moody spunea despre caracter urmatoarele: "Caracterul este ceea ce e omul in intuneric." Wow! Atunci cand nu te vede nimeni tu inca sa fi un om de caracter? Atunci cand nimeni nu te poate lauda sau nu poate "imprastia stirea" despre ce si cum ... tu inca sa dai dovada de ... caracter? Ohhh yeaaaa! Chiar atunci! Tocmai atunci! Pentru ca cel ce iti vede si iti apreciaza caracterul e cel care nu se schimba de la o zi la alta ci este si va ramane ... etern credincios. F.B. Meyer spunea: "Este imposibil sa dam tot ce e mai bun in momentul suprem, daca avem un caracter erodat zilnic de inconsistenta, lipsa de a actiona in concordanta cu credinta sau daca acceptam sa il jucam ca pe un premiu la ruleta pacatului, la masa opiniilor lumii.", iar Frederick W. Robertson spunea: "Da foarte putine explicatii. Caracterul care nu se poate apara pe sine insusi nu merita razbunat!"
Astazi ai in fata doua notiuni ... doua alegeri ... va trebui sa alegi ... insa la fel ca si Iosua ... te indemn sa alegi intelept!

Melodia zilei:
Michael Card - The Way Of Wisdom
The Way of Wisdom starts out
With a step of holy fear
And it makes its way alone
By every good word that you hear.
It has to do with passion
And it has to do with pain.
It has to do with One
Who has both died and rose again.
Died and rose again....

And the Way of Wisdom is living.
The Path of Peace is forgiving.
Behold the Man of Meaning.
Behold, He is the Lord.

The Way of Wisdom beckons us
To find the end of fear
That perfect loves pursues.
For Wisdom did not come
To simply speak the words of truth.
He's the Word that makes us true.

And the Way of Wisdom is living.
The Path of Peace is forgiving.
Behold the Man of Meaning.
Behold, He is the Lord.

And the Way of Wisdom is living.
The Path of Peace is forgiving.
Behold the Man of Meaning.
Behold, He is the Lord.

The Way of Wisdom starts out
With a step of holy fear.
That's only the beginning
And there's much more that is clear.
The path leads on to love,
And love is fearless in its ways,
For Love Himself was not afraid
To die that we'd be saved.
To die that we'd be saved....

And the Way of Wisdom is living.
The Path of Peace is forgiving.
Behold the Man of Meaning.
Behold, He is the Lord.

And the Way of Wisdom is living.
The Path of Peace is forgiving.
Behold the Man of Meaning.
Behold, He is the Lord.

Behold, He is the Lord.
Rugaciunea zilnica:
TATI ajuta-ne sa realizam importanta lucrurilor pe care trebuie sa le urmarim in viata. Lucreaza cu noi si in noi un caracter mesianic ... un caracter dumnezeiesc.
Iti multumim ca esti ceea ce esti. Iti multumim ca esti TATICUL nostru.
Iti multumim ca Tu esti Cel care ramai alaturi de noi ... in fiecare zi!

Multumim OverLord pentru slujire!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Faceţi căutări: